Genetik hastalığa kök hücre tedavisi

Kasım 29, 2006 at 5:59 pm Yorum bırakın

Üstderi ve altderinin birbirine yapışma eksikliği olan ve ciddi bir gen hastalığı olan “epidermolysis bullosa” hastasının ilk kez İtalya’da başarıyla tedavi edilmesi, önemli genetik hastalıkların tedavisi konusunda umut ışığı yarattı.

Fransız Miyopati Derneği’nden yapılan açıklamada, dünyada 500 binden fazla insanı etkileyen bu genetik hastalıktan muzdarip bir hastanın İtalya’nn Modena Üniversitesi’nden Dr. Michele De Luca başkanlığındaki bir ekip tarafından kök hücre aşılanması yöntemiyle başarıyla tedavi edildiği belirtildi.

Hastanın kalçalarındaki epidermolysis bullosa genetik hastalığının başarıyla tedavi edildiği belirtilen açıklamada, doktorların bu aşamada, daha geniş deri yüzeyinde deney yapmadıkları kaydedildi.

Hastanın, 2 deri katmanı arasında yapışıklığı sağlayan maddenin eksikliğinin, laminin 5 adlı bir genin yetersizliğinden kaynaklandığı belirtilirken, Nature Medicine dergisinin internet sayfasında da, deri kök hücre aşılanması yöntemiyle tedavinin, kendisini 1 yılda yenileyen işlevsel bir üstderinin oluşmasına olanak sağladığı vurgulandı.

Yöntemin, diğer deri hastalıklarının tedavisine de olanak sağlayabileceği belirtilirken, benzer bir deneyin gelecek yıl Fransa’da da uygulanacağı kaydedildi.

Geneton adı verilen yöntemle bilim insanlarının, genetik hastalıkları kökeni olan 2 bin 200 genden 800 kadarını tanımladıkları ve yerini belirledikleri belirtiliyor.

Entry filed under: Genetik, Sağlık ve Bilim.

Anne sütü bir sağlık sigortasıdır Ağız Bakımı

Yorum bırakın

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Language

Sağlık & Yaşam'dan Ingilizce Sağlık Haberleri
For English:Click for English Language

Bu Sitede Sigara İçilmez!

Image Hosted by ImageShack.us
Sağlıklı bir Yaşam için Sigara içmeyiniz

Uzman Doktorlara Sorun!

Uzman Doktorlara Sorun Sorulariniz icin Uzman Doktorlara danışın.Sormak icin Tiklayiniz!

Üyelik

Sağlık Haberlerini E-mail yoluyla almak icin Tiklayiniz

Ziyaretçi Sayısı

  • 313.180 Kisi

Arşivler

Kasım 2006
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Toplist

Iletisim:

saglikveyasam@gmail.com

Kitapyurdu’nda Sağlık-Tıp Kitapları

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.